Ga naar de inhoud

Informatie 80 kilometer

80 kilometer

In 1963 stelde de toenmalige president van de Verenigde Staten, John F. Kennedy, dat iedere gezonde overheidsambtenaar in 20 uur 50 mijlen (80 kilometer) moest kunnen lopen. Dat werd opgepakt in de VS en daar werd een tocht georganiseerd.

Met deze tocht start u ook in Ooltgensplaat en loopt u 80 kilometer, eindigend in Herkingen. U komt hierbij langs Middelharnis, Goedereede en Ouddorp strand. U wordt met een pendeldienst weer terug gebracht in Ooltgensplaat.

De tocht start vrijdagavond om 19.00 uur. Na 20 uur, zaterdagmiddag 15.00 uur moet de laatste loper in Herkingen binnen zijn. Op de route zijn diverse verzorgings-/ controleposten ingericht, waar je wordt voorzien van eten, drinken en lichamelijke verzorging. Onderweg zijn er binnen rusten, waarbij er een warme maaltijd verstrekt wordt.

Stel dat je het onderweg toch moet opgeven: je wordt dan naar Ooltgensplaat gebracht met busjes die tijdens ‘De Omloop’ meerijden.

Schrijf je direct in

Kosten

Het inschrijfgeld voor de 80 kilometer bedraagt € 40,- voor de editie 2024, waarbij u € 1,- korting krijgt als u lid bent van de wandelbond. Van dit bedrag doneren wij een deel aan een goed doel, dit is afhankelijk van het aantal inschrijvingen en daarmee het verschil tussen baten en lasten. Inschrijven op de dag zelf is mogelijk bij het startbureau, probeer dit aub te voorkomen in verband met organisatie. Wij rekenen hier € 5,- extra voor.

Indien u zich na inschrijving afmeld, kunt u uw inschrijfgeld terugvragen minus € 5,- administratiekosten, let op: dit geldt uiterlijk tot moment van laatste dag van inschrijving (26 augustus 2024).

Bereikbaarheid

De start van De Omloop is bij het Oude Raadhuis in Ooltgensplaat, Kaai 2.

Hieronder kunt u lezen hoe u per auto of openbaar vervoer Ooltgensplaat kunt bereiken.

Openbaar vervoer:
Voor OV informatie, raadpleeg 9292.nl
U kunt gebruik maken van een pendeldienst van de Schaapseweg (carpoolplaats Ooltgensplaats) naar de startlocatie in Ooltgensplaat. Geef dit aan de voorkant aan bij de organisatie.

Eigen vervoer:
Voor route informatie, raadpleeg Google Maps en/of een andere routeplanner.
U kunt uw auto parkeren in Ooltgensplaat op twee grote parkeerplaatsen:

Parkeervoorziening MFC ’t Centrum / Sportpark Oeltgen
Adres: Weesmolenstraat 12 / Sportlaan, Ooltgensplaat
Aantal parkeerplaatsen auto’s: 112

Parkeervoorziening Dorpsweg
Adres: Dorpsweg 2, Ooltgensplaat
Aantal parkeerplaatsen auto’s: 80
Aantal parkeerplaatsen bussen: 13

Route GPX

In onderstaand zip bestand zit de routekaart in PDF en het GPX bestand voor zowel de 80 als 110km. Deze maken gebruik van hetzelfde bestand.
Download